Play Beyond

Doelpunten scoren om de emancipatie van vrouwen in India te steunen

SCROLL

Play BEYOND Trophy

De BBFL teams doen er ook alles aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen langs hun kant (kerstmisdiners, tombola, sponsoring van naasten, verkoop van kledij…).

Vorig jaar heeft de BBFL 13.000€ kunnen inzamelen, hetgeen ons toelaat een volledig jaar te financieren voor 16 meisjes.   

Football Social

In de regio Bihar worden 80% van de meisjes uitgehuwelijkd voor hun 16 jaar. Om te vechten tegen hun lot heeft een locaal ziekenhuis beslist een voetbalclub te creëren enkel voor meisjes, dit met het doel de lokale meisjes een beter perspectief te kunnen geven in termen van studies, sport en toekomst.

VERANDER DE MENTALITEIT

De meisjes sport zien doen in een teruggetrokken regio van India is uitzonderlijk. Op die manier zijn de meisjes van het programma Play Beyond echte ambassadrices van de verandering en de erkenning van vrouwenrechten.

ONZE BEURT OM TE VERZORGEN

Na de trainingen stelt de club voor aan de meisjes om een opleiding te volgen van verpleegster in het ziekenhuis van het dorp. Zij nemen alle kosten op zich, in ruil moeten de ouders beloven hun kind niet uit te huwelijken voor hun 21e verjaardag. Vele meisjes van het project zijn nu ervaren verpleegsters die zelf hulp bieden aan mensen van de regio.

VERDER GAAN

Dit seizoen worden 2 speelsters van een team uitgenodigd om te trainen en een week vrijwilligerswerk te doen samen met de indiase speelsters. Volgend jaar worden 3 speelsters verwelkomd bij families gedurende 3 maanden

Ik droom dat elk meisje in India dezelfde kans kan krijgen als mij.

Sushma

Voetbalster en verpleegster in het ziekenhuis Akhand Yjoti