Belgian Bright Football League

De leukste damesvoetbalcompetitie van het land
SCROLL

Speel voor de lol
Sport, heb veel plezier, leer, maak gekke goals, feest.

100% meisjes, 100% PLEZIER

De BBFL is de eerste amateurvoetbalcompetitie voor vrouwen in België. Het is ook de meest relaxte competitie ter wereld. De enige competitie waar je niet in elkaar geslagen wordt over je navelpiercing. Een competitie waar je het veld uit mag, even op adem kunt komen en dan weer boven komt! Kortom, een mooiere, coolere, dynamischere competitie, meer #PlayForFun.

Fietscompetities

Het BBFL-kampioenschap is verdeeld in drie fasen: de Conferences, de Play-offs en de grote dag Play-Offs. Wedstrijden vinden plaats van september tot mei. Behalve de Play-Offs vinden alle BBFL-wedstrijden plaats op doordeweekse avonden. De spelers kunnen daardoor hun agenda zo goed mogelijk beheren en optimaal profiteren van de weekenden.

3 steden in belgië

Vanaf 2021 zal de BBFL aanwezig zijn in 3 steden in België: Brussel, Luik en Charleroi. Elke stad heeft zijn eigen kampioenschap en Play-Offs. De winnaars van elke stad ontmoeten elkaar eind juni in de Champions League tijdens een all-football weekend.

Play Beyond

In BBFL heeft elke inschrijving en elk gescoord doelpunt een impact op de emancipatie van vrouwen. In samenwerking met een vereniging die strijdt tegen gedwongen huwelijken in Noordoost-India, financiert de BBFL elk jaar de huisvesting, het onderwijs en de sportbeoefening voor een aantal jonge meisjes. Gedurende 6 jaar heeft de hele BBFL zich verenigd rond dit #PlayBeyond-project.

DE PLAY-OFFS

Alle wedstrijden van de laatste dag van het kampioenschap vinden op dezelfde dag plaats in een partnerclub. Het is het grote feest van het vrouwenvoetbal in België. Na de euforie van de kampioenen verandert de bar in een dansvloer op een achtergrond van reggae en Franse variëteit. We dansen in voetbalshorts en -schoenen alsof alle pijntjes van het seizoen verdwenen zijn.

BBFL-UITDAGINGEN

Met zijn Challenge-platform stelt de BBFL je collectieve uitdagingen om in vorm te blijven, zelfs buiten de kampioenschappen. Als team 1000 km afleggen of de snelste zijn in een hardloopsegment, er is altijd een goede reden om te sporten!

Belgische Bright Football Love

Voetbal is waar je je goed voelt. Het is tijd om plezier te hebben, en ook om het te geven. Aan iedereen. Het een gaat niet zonder het ander. In het voetbal geef je jezelf voor het team, de supporters, het spel. Het staat niet in de boeken, maar Pascal Obispo zal het je beter dan wie ook vertellen. “Geven is als ontvangen, maar zonder het te beseffen”. Alles is gezegd.

Dit is voetbal. Niets anders, en het is belangrijk om dit te onthouden. Voetbal is niet de prullenbak van je emoties waar alles mag. Integendeel ! Het is de overwinning van plezier, saamhorigheid en groepsgeest. Daarom trek je je trui, je korte broek en je stijgijzers aan, zelfs als het 3 graden is.

Alles wat je nodig hebt is liefde. Het enige wat je nodig hebt is BBFL.