Het formaat BBFL

Fun, flexibiliteit, fairplay. De 3″F” ‘s.

SCROLL

Bijzonderheden BBFL

Play FOR FUN

Het principe is simpel: sport doen, plezier hebben, leren, prachtige doelpunten maken, en feest vieren. Dit allemaal zonder zich zorgen te maken !

Eindelijk een competitie waar je geen 36 documenten moet hebben om je in te schrijven. Een competitie waar geen haan zal kraaien om je navelpiercing. Een competitie waar we allemaal zijn voor ons te amuseren… Maar dat je toch moet winnen… omdat het kan !

Flexibiliteit, simpliciteit

Voetballen, dat is wat wij willen doen. Geen nood om jezelf barrières te zetten alvorens op het terrein te zetten !

Bij de BBFL is alles heel simpel. Je kan je team inschrijven in enkele minuten. De BBFL stelt een planning voor met de uren van onze terreinen en jij beslist welke uren het best passen.

Matchen tijdens de week

In het begin van het seizoen publiceert de BBFL de kalender voor de matchen. De matchen worden gespeeld om de 15 dagen op het terrein van de thuisploeg.

Er zijn geen wedstrijden in het weekend of durende de examenperiodes. Het voetbal past zich dus aan jouw uurregeling en niet omgekeerd !

3 fases

De BBFL competitie gaat door vanaf de 15e van september tot de 15e van mei en wordt verdeeld in 3 fases. Tijdens de eerste fase worden de teams gegroupeerd in 2 verschillende poules van 8 ploegen waar ze tegen spelen in de heen en terugronde. Afhankelijk van het klassement van de poule kwalificeert iedere ploeg zich voor een barragewedstrijd tegen een team van een andere poule. Na de barrages komt iedereen samen de dag van de Play-Offs, waar iedereen zijn finale speelt.

Play-offs fever

De BBFL Play-Offs is een groot feest van het vrouwen voetbal in België. De hele dag worden er wedstrijden gepeeld terwijl de supporters hun vrienden aanmoedigen. Na de euforie van de kampioenen wordt de bar een dancefloor met reggae en franse varia als achtergrondmuziek. We dansen dan in onze korte broekjes met onze voetbalschoenen nog aan alsof we de krampen van het voorbije seizoen niet voelen.

Het is de dag waar we het hele jaar op wachten.

Constance

Speelster bij FC Cobras Girls, à propos des Play-Offs.