Belgian Bright Football League

De leukste vrouwencompetitie van het land
SCROLL

Play For Fun
Sport, maximum aan plezier beleven, leren, prachtige doelpunten maken, en feesten.

100% girls, 100% FUN

De BBFL is de eerste amateur competitie voor vrouwen in België. Het is ook de meest relaxte competitie van de wereld. De enigste competitie waar men niet zal zeveren over je navelpiercing. Een competitie waar je even buiten het veld kunt gaan, even op adem komen en dan terug op het veld kan komen. Kort gezegd, een mooiere, coolere, dynamischere competitie #PlayForFun.

Format unique

 

De BBFL Competitie wordt verdeeld in 3 fases. De conferenties, de barrages en de Play-offs. De matchen worden gespeeld tussen september en mei. Buiten de Play-offs zijn alle matchen van de BBFL ‘s avonds tijdens de weekdagen. De speelsters kunnen zo 100% genieten van het weekend

3 steden in België

Vanaf 2021 zal BBFL aanwezig zijn in 3 steden: Brussel, Luik en Charleroi. Iedere stad heeft zijn eigen kampioenschap en Play-offs. De winnaars van elke stad spelen tegen elkaar in de Champions League dat doorgaat eind juni tijdens het weekend.

Play Beyond

Bij de BBFL heeft iedere inschrijving en gemaakte doelpunt een impact op de emancipatie van vrouwen. In partnerschap met een vereniging die vecht tegen gedwongen huwelijken in het noord-oosten van India, financiert BBFL ieder jaar de huisvesting, opleiding en de beoefening van sport voor meerdere meisjes. Sinds een 6 tal jaar zet BBFL zich in voor dit project. #PlayBeyond.

DE PLAY-OFFS

Alle wedstrijden op de laatste speeldag worden gespeeld op dezelfde dag in een partner-club. Het is een groot feest voor vrouwenvoetbal in België. Na de euforie van de kampioenen wordt de bar een dancefloor met reggae en franse varia op de achtergrond. We dansen met de voetbalbroekjes en voetbalschoenen aan alsof de spierpijnen van het seizoen al verdwenen waren.

BBFL CHALLENGES

Met het platform Challenge, lanceert de BBFL collectieve challenges om ook in vorm te blijven buiten de periode van de kampioenschappen. In teamverband zo snel mogelijk 1000 km halen of de snelste zijn op een bepaald traject tijdens het lopen, er is altijd een goede reden om sport te doen !

Belgian Bright Football Love

voetbal is de sport die je deugt doet. Het is een moment van plezier hebben maar ook van plezier te geven. Aan iedereen. Het éen gaat niet zonder het ander. Op de voetbal geef je alles voor je team, de supporters, het spel. Het staat niet in boeken geschreven, maar Pascal Obispo weet het beter dan eender wie. « Geven is zoals krijgen, maar dan zonder het te beseffen ». Daarmee is alles gezegd.

Dit is voetbal. Niets anders, en het is belangrijk dit te zeggen. Voetbal, is niet de vuilbak van je emoties waar alles gepermitteerd is. In tegenstelling !  Het is de overwinning van plezier, solidariteit en teamspirit. Het is ook de reden waarom je bij vriestemperaturen je shortje en voetbalschoenen aan doet.

All you need is love. All you need is BBFL.